Nyheter (182)

 • Førstehjelp ved skader

  Av Kristian Elden, 17.03.2017

  De fleste som dør av alvorlige skader dør før de kommer frem til sykehus, og før ambulanse ankommer. Noen av dem kan antageligvis berges med god førstehjelp. NKT-Traume har deltatt i en rekke studier av førstehjelp, og vil gjennomgå status i flere nyhetsbrev fremover.


 • Faglig oppdatering SAM2017

  Av Siw Lilly Osmundsen, 06.03.2017

  Tirsdag 21. mars og onsdag 22. mars avholdes Skandinavisk akuttmedisin på Thon hotell Oslo airport ved Gardermoen.  Nyheter fra Skandinavia innen den akuttmedisinske kjeden bir belyst.  Ny forskning blir presentert. Her kan instruktører og annet fagpersonell få faglig påfyll og ikke minst bygge nettverk.


 • Kunne vi gjort noe annerledes?

  Kilde: Diabetes.no

  - Hadde vi hatt kunnskapen, hadde dette neppe skjedd, sier foreldrene til Mikael Røsand Brandt. 2. mai i fjor ble 20-åringen funnet på hybelen sin, død av syreforgiftning.

 • Husk Årsmøtet 14. mars

  Av Siw Lilly Osmundsen, 02.03.2017

  Årsmøtet i Norsk Førstehjelpsråd avholdes tirsdag 14. mars 2017, klokken 12.00

  Sted: Kongressenteret hos Norges Røde Kors, Hausmannsgate 7, 0186 OSLO

  Møterom Operasjonssentralen


 • Oppstartmøte: Sammen redder vi liv

  Av Norsk Førstehjelpsråd, 23.02.2017

  Som en viktig del av oppfølgingen av NOU 2015:17 Først og Fremst inviterte Helsedirektoratet til en nasjonal dugnad for livslang førstehjelpsopplæring av publikum, og styrking av samspillet mellom innringer og AMK-operatører.

  Helsedirektoratet og statsråd Bent Høie samlet representanter for helsestyresmaktene, politikere, ideelle organisasjoner, Lærdal-fondet, Gjensidige Stiftelsen, fagfolk og forskere til oppstartmøte på Utstein kloster i Rogaland 21. februar.  Det var gledelig for oss at leder av Norsk Førstehjelpsråd var invitert som deltaker i møtet for å representere våre 22 medlemsorganisasjoner og etater.


 • 25 arbeidsskadedødsfall i fjor 25 arbe

  Kilde: NSO

  Arbeidstilsynet registrerte 25 dødsfall som følge av arbeidsulykker i det landbaserte arbeidslivet i 2016. Det er åtte færre enn i 2015. I Arbeidstilsynets oversikt over arbeidsskadedødsfall siden 1970 er dette det laveste antallet så langt.

 • Regjeringen sikrer den frivillige beredskapen

  Kilde: Folkehjelp

  Regjeringen sikrer den frivillige beredskapen

 • - Nå er jeg ferdig

  Kilde: Norsk Luftambulanse

  Skituren endte med et åpent kutt i halve hodet og en kulde Erik aldri har kjent maken til. Nå er dunjakke, varmefolie og førstehjelpsutstyr fast inventar i sekken. .

 • Hjertestansregisteret publiserer årsrapport for 2015

  Av Norsk Førstehjelpsråd, 18.11.2016

  På Instruktørsamlingen på Gardermoen presenterte vi noen av nøkkeltallene som var funnet i Norsk hjertestansregister. Noen av de oppmuntrende tallene var for eksempel at 79 % av dem som får hjertestans utenfor sykehus også får hjerte-lungeredning (HLR). Nå er hele rapporten publisert og er spennende lesing.


 • 40-års jubileet markeres

  Av Siw Lilly Osmundsen, 12.11.2016

  Lørdag 24. april 1976 ble det gjennomført "Konferanse om medisinsk Førstehjelpsopplæring" på Hotell Ambassadeur i Camilla Colletsvei i Oslo.  Det ble vedtatt et posisjonsdokument om opprettelse av et felles Råd, dette dannet grunnlaget for opprettelse av Norsk Førstehjelpsråd. Arbeidsgruppe for Norsk Førstehjelpsråd ble satt juni 1976, dette regnes som stiftelsen.  I dag, lørdag 12. november, markeres jubileet med inviterte gjester til middag, historiske foredrag og dialogmøte.


 • Instruktørsamlingen er i gang

  Av Siw Lilly Osmundsen, 12.11.2016

  Nå er cirka 80 instruktører fra Norsk Førstehjelpsråds 22 medlemsorganisasjoner samlet til faglig oppdatering og sosial hygge ved Gardermoen.  Kveldens program og middag har startet markeringen av Rådets 40-årige historie som samlende organisasjon for førstehjelps-Norge.


 • Påmeldingsfrist Instruktørsamling 30. oktober

  Av Siw Lilly Osmundsen, 24.10.2016

  NFR feirer sitt 40-års jubileum i år og har gleden av å invitere til den årlige instruktørsamling 11-13.november som i år blir arrangert på Quality Airport Hotel Gardermoen; 

   

  Lørdag kveld blir det jubileumsmiddag med både historiske og morsomme innslag fra personer som har hatt roller og ansvar i vår 40-årige historie. Vi oppfordrer deg til god pyntefaktor på denne middagen.

  Instruktørsamlingen starter fredag kl. 1800 (ankomst/innsjekk frem til 1800) og avslutter søndag etter lunsj (lunsjen starter 1300).

  Vi ber om at du bestiller reisebilletter som gjør at du får med deg hele samlingen og ikke minst at du ikke må reise før vi avslutter med lunsj søndag kl. 1300.

   

  Meld deg på innen 30. oktober 2016

  Tentativt program vedlagt (logg inn)


 • Revideringer NGF og NGFB

  Av Siw Lilly Osmundsen, 07.10.2016

  Kursbøker og instruktørveiledningene er ferdig revidert i år. Siste revidering var instruktørveiledningen for "Førstehjelp for deg som har omsorg for barn (NGFB)" den gikk i trykken september 2016.

  Begge kursene er nå på minimum fem timer (klokketimer) inkklusive pausene.


 • Hjertestarterdagen, 16.oktober 2016

  Kilde: nrr.org

  Den europeiske hjertestarterdagen nærmer seg, med temaet "Barn redder liv". Vi oppfordrer alle til å sette fokus på gjenoppliving denne dagen. www.

 • Se bildene fra storøvelse på Ham

  Kilde: Folkehjelp

  Se bildene fra storøvelse på Hamar

 • Fall vanligste arbeidsulykken I fjor hadde 40

  Kilde: NSO


 • Livsfarlig spenning

  Kilde: Norsk Luftambulanse

  Ådne (5 år) svelget batteriet han fant i reiseradioen. Det kunne ha kostet ham livet. .

 • NRR arrangerer Landsmøte mandag 19.sep

  Kilde: nrr.org

  NRR arrangerer Landsmøte mandag 19. september klokken 13. 45-15.

 • Anfallstyper

  Kilde: Epilepsi.no

  Behandling ved epilepsi

 • Kronikk: Redd redningstjenesten!

  Kilde: Folkehjelp

  Kronikk: Redd redningstjenesten!

 • 50 fra 182 Vis mer ...