Nyheter (194)

 • Spørreundersøkelse om Norsk Grunnkurs Førstehjelp

  Av Thomas Berg Green (Daglig leder), 28.10.2020

  Vi er i gang med revisjon av NGF og trenger medvirkning fra deg som godkjent NGF instruktør og også deg som holder førstehjelpskurs utenom NGF.


 • Førstehjelpskurs i koronatiden

  Av Thomas Berg Green (Daglig leder), 27.10.2020

  Smittetallene øker igjen i Norge og helsemyndighetene strammer inn. Kan førstehjelpskurs fremdeles gjennomføres i disse dager?


 • Nye instruktørkurs NGF/NGFB

  Av Thomas Berg Green (Daglig leder), 26.10.2020

  Norsk Førstehjelpsråd har gleden av å kunne invitere til nye instruktørkurs på Gardermoen før jul.


 • Ikke bli redd - bli en livredder!

  Av Thomas Berg Green (Daglig leder), 16.10.2020

  Hvert år får 3700 mennesker i Norge hjertestans utenfor sykehus. I dag er det verdens hjerte- og lungeredningsdag! Vi har laget en kort instruksjonsfilm om hva du skal gjøre dersom du finner en livsløs person.


 • Nye instruktørkurs gjennomført!

  Av Thomas Berg Green (Daglig leder), 09.10.2020

  Takk for 3 flotte dager med instruktørkurs i NGF og NGFB! På grunn av pandemien har vi ikke vært i stand til å gjennomføre instruktørkurs før nå. Smittevernhensynet ble nøye vurdert av vårt faglige råd og egne rutiner ble utarbeidet og gjennomført for disse kursene. Det var superflinke deltakere som hadde fantastisk god progresjon! Gratulerer som godkjente førstehjelpsinstruktører i NFR og lykke til med den viktige jobben å formidle førstehjelp ut til befolkningen!


 • Ny sekretariatsleder i Norsk Førstehjelpsråd

  Av Kristian Elden, 15.07.2020

  Vi er glade for å kunne publisere nyheten om at Thomas Berg Green har takket ja til stillingen som sekretariatsleder for Norsk Førstehjelpsråd. Han begynner i stillingen 01.09.2020. Thomas har bakgrunn som paramedic ved Oslo Universitetssykehus og har solid erfaring fra førstehjelpsundervisning og prosjektledelse. Kontorsted vil være hos NAKOS (Nasjonal kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin), og vi er veldig glade for det gode samarbeidet med de.


 • Ny oppdatering "Anbefalinger for basal og avansert hjerte-lungeredning (HLR) under COVID-19 pandemien"

  Av Peter Meyer, 28.05.2020

  Vedlagt er dokumentet om anbefalinger for utførelse av HLR ved mistenkt eller bekreftet Covid-19. Dette er viktige anbefalinger som må distribueres til alle relevante fagmiljøer


 • Oppdatert "Anbefalinger for trening på basal og avansert hjerte-lungeredning (HLR) under COVID-19 pandemien"

  Av Peter Meyer, 27.05.2020

  Det er nå utarbeidet oppdatert "Anbefalinger for trening på basal og avansert hjerte-lungeredning (HLR) under COVID-19 pandemien" gjelder for både legfolk og helsepersonell. Om bruk av smittevernutstyr og opplæring kan kombineres vil det være en fordel, avhengig av tilgang til smittevernutstyr. Dette vil også redusere risiko for smitte mellom deltakere.


 • Corona og innblåsninger ved HLR - viktig melding!

  Av Peter Meyer (daglig leder), 26.03.2020

  Norsk Førstehjelpsråd (NFR) og Norsk Resuscitasjonsråd (NRR) anbefaler at hjerte - lungeredning gjøres etter vanlige retningslinjer med innblåsinger denne perioden.

  Ved mistenkt eller påvist COVID-19 anbefaler vi at man avstår fra innblåsinger og kun gir brystkompresjoner.  Dette gjelder både i og utenfor sykehus. 


 • Avlyser all møte- og kursvirksomhet

  Av Peter Meyer, 15.03.2020

  Som følge av situasjonen landet er inne i nå kansellerer Norsk Førstehjelpsråd all møte- og kursvirksomher


 • 10 fra 194 Vis mer ...