Instruktørkurs Norsk Grunnkurs Førstehjelp for deg som har omsorg for barn (NGFB)

Instruktørkurs Norsk Grunnkurs Førstehjelp for deg som har omsorg for barn (NGFB)

Kurs pris 4 200,- NOK

...
Dato: 24.11.2022 09:00 - 17:00
Kontakt: Thomas Berg Green (Daglig leder) thomas@norskforstehjelpsrad.no
Sted: LHL Sykehuset, Ragnar Strøms Veg 10, 2067 JESSHEIM Vis kart
Ledige plasser: 10 av 12
Instruktør: Load instructor ...

Norsk Førstehjelpsråd inviterer til instruktørkurs Norsk Grunnkurs Førstehjelp for deg som har omsorg for barn (også kalt Norsk Grunnkurs Førstehjelp Barn) (NGFB) for helsepersonell og andre som underviser i førstehjelp.

Instruktørkurs NGFB går over 1 dag og gir innføring i ”Norsk grunnkurs i førstehjelp for deg som har omsorg for barn  (NGFB) ” som er kursprogram på grunnleggende nivå.

Selve førstehjelpskurset (deltakerkurset) er på minimum 5 undervisningstimer og tar for seg livreddende førstehjelp som HLR, fremmedlegemer i luftveiene, sirkulasjonssvikt, forgiftninger, sykdommer og dagliglivets skader. Kursets fokus er førstehjelp for barn under skolealder og passer for foreldre, besteforeldre og barnehageansatte som har ansvar og omsorg for barn.
Dette er et bestått/ikke bestått kurs! Bestått kurs fører til kursbevis ”Instruktør Norsk Grunnkurs Førstehjelp Barn (NGFB)".

Kurset byr på en undervisningsmetodikk som er praktisk og engasjerende og uten bruk av transparenter, PowerPoint eller kateterforelesninger. Kurset benyttes i dag av alle de store kurstilbydere, som Norges Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Forsvaret, Sivilforsvaret, Norsk Luftambulanse, Norges Lotteforbund og flere.

Krav til instruktørkandidatene:

  • Det er krav til at du allerede minimum er godkjent «Instruktør Norsk Grunnkurs Førstehjelp (NGF)» for å kunne melde deg på dette kurset. Dokumentasjon som godkjent instruktør NGF må fremlegges.
  • Det er krav til gode førstehjelpskunnskaper for de som melder seg på.
  • Det kreves at de som melder seg på enten er offentlig godkjent helsepersonell med erfaring fra førstehjelp og/eller er godkjent utøver på kvalifisert nivå førstehjelp eller høyere. Det må på forespørsel kunne fremlegges dokumentasjon på ovennevnte.

Forberedelser og gjennomføring:
Hovedinstruktøren går gjennom kurskonseptet og hva som er annerledes når det gjelder barn, f.eks. i pasientundersøkelsen og  ved fri luftvei på spedbarn. Nye tema i dette kurset i forhold til NGF er; barnesykdommer og forgiftninger. Deltakerne må forvente å skulle fremføre deler av kurskonseptet for hverandre i løpet av dagen, etter en gjennomgang av Hovedinstruktøren. 


Tidsrammer

  • 09:00 – 12:00 Kurs
  • 13:00 – 13:45 Lunsj
  • 13:00 – 17:00 Kurs

 

Det kan forekomme tilpasninger mht lunsj og tidspunkt for avslutning den enkelte dag. Ved bestilling av reiser er det derfor anbefalt å legge til litt ekstra tid.

Prisene inkluderer boken Norsk Grunnkurs Førstehjelp for deg som har omsorg for barnmed instruktørveiledning, lunsjbuffet, kaffe/te gjennom hele dagen samt frukt og noe søtt.

Vi anbefaler deltakere å gå til anskaffelse av boken "Førstehjelp" som kan kjøpes i bokhandel, i nettbutikkene til enkelte av våre medlemsorganisasjoner og i nettbutikken til Gyldendal. Utsalgsprisen for denne fra Gyldendal er 398,00. Denne boken er en del av grunnlaget for hele førstehjelpsfaget. Boken finnes også i elektronisk versjon og kan bestilles via denne linken: Førstehjelp Den koster 198,- for en 24 måneders lisens.

Les mer om Smartboka her: https://www.smartbok.no/Brukerstoette

Flott om du registrerer riktig fakturaadresse. Faktura for kursavgift vil bli sendt etter endt kurs, utstedt til fakturaadressen/organisasjonsnummeret som oppgis ved påmelding; vi bruker EHF. Dersom du ikke kan motta EHF sendes fakturaen til den e-postadressen du registrerer deg med.

Avmelding kan normalt gjøres inntil 7 dager før kursstart. 

 

Det er enkelt å ta seg til frem enten du ankommer med bil, buss, tog eller fly. Det går hyppige shutler fra Oslo lufthavn Gardermoen og det er gode parkeringsmuligheter  utenfor LHL sykehuset.

LHL sykehuset har flotte hotellrom tilbyr for de som måtte ønske det (1090,-/natt). Overnatting bookes direkte på mail til gard.hotellbooking@lhl.no eller via telefon 67 02 30 00. 

Det finnes flere hoteller i kort gå avstand fra LHL sykehuset.