Norsk Førstehjelpsråd og FIDL lanserer spillbasert førstehjelpskurs

Av Thomas Berg Green (Daglig leder), 24.05.2022

Norsk Førstehjelpsråd og FIDL lanserer spillbasert førstehjelpskurs

Sammen med det nyoppstartede selskapet FIDL, der Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry er inne som hovedeier, lanserer vi i disse dager en helt ny måte å ta førstehjelpskurs på. Kurset kombinerer Norsk Førstehjelpsråds fagkunnskap med markedets mest moderne spill- og læringsteknologi, og gir en innføring i de viktigste elementene innen førstehjelp. Deltakerne kan spille seg gjennom kursene hvor og når de vil via datamaskiner, nettbrett og mobil.

–  FIDL er inngangsportalen til morgendagens kursing. Om du skal ta båtførerprøven, et truckfører- eller førstehjelpskurs, kan du nå spille deg gjennom kursingen hvor og når du vil. Med FIDL skal vi senke terskelen for å lære noe nytt eller omskolere seg, og slik gjøre livet bedre for mennesker og bedrifter. Så enkelt og så viktig, sier Petter Stordalen, som er hovedeier gjennom sitt investeringsselskap Strawberry.  

FIDL bygger på ulike samarbeid mellom de fremste aktørene innen læringsteknologi og faglige eksperter fra ulike bransjer. Opplæringen skjer på nett eller i app – og det er teknologiselskapet Attensi som står bak spillteknologien.

– Vi har tatt et dypdykk i hvilke pedagogiske og teknologiske gjennombrudd som har skjedd innen læringsfeltet, og tar i bruk det mest oppdaterte innen pedagogikk, spillteknologi og simuleringer når vi utvikler kurs. Resultatet er en beviselig høyere læringseffekt, sier Kristian Hauan, daglig leder i FIDL.

Til tross for at selskapet fortsatt er i oppstartsfasen, melder Hauan om en overveldende positiv respons fra markedet. FIDL leverer i dag kurs innen en rekke bransjer som eksempelvis elektro og bygg og anlegg. I tillegg skal de også tilby kurs for privatmarkedet, herunder båtfører- og jegerprøven. Nye kurs utvikles kontinuerlig og legges til fortløpende.

– Vi har allerede fått med oss et stjernelag av samarbeidspartnere som vi er stolte av. Så kursdeltakerne kan være trygge på at kursinnholdet er faglig kvalitetssikret av de fremste ekspertene innen de ulike områdene, sier Hauan.

En av disse samarbeidspartnerne er Norsk Førstehjelpsråd, som håper at samarbeidet kan føre til at flere føler seg trygge på å utføre førstehjelp. En befolkningsundersøkelse utført av analyseinstituttet YouGov på vegne av FIDL viser at over halvparten av respondentene mener de mangler tilstrekkelig med kunnskap til å utføre livreddende førstehjelp, og 7 av 10 mener at det hadde vært nyttig å ta et førstehjelpskurs.

– Samarbeidet med FIDL betyr store fremskritt for førstehjelpsopplæringen i Norge. Nå kan folk lære førstehjelp på en helt ny måte, og vi håper at det vil bidra til at flere skaffer seg livsviktig kunnskap. I FIDLs førstehjelpskurs lærer du det viktigste innen førstehjelp, hvordan du vurderer akutte situasjoner og hva du skal gjøre, sier Thomas Berg Green, daglig leder i Norsk Førstehjelpsråd.

– En barriere for å lære seg førstehjelp er tilgjengelighet. Det å møte opp fysisk på kurs. Derfor flytter vi nå kurset til deltakeren, på deres språk og deres premisser. Du kan spille deg gjennom førstehjelpskurset på toget, i køen – hvor som helst og når det passer deg. Har du en mobil, kan du nå lære førstehjelp, sier Berg Green, som presiserer at han fortsatt vil anbefale alle å ta et praktisk førstehjelpskurs i tillegg.

I dag lanseres kursene "generell førstehjelp" og "førstehjelp for bygg & anlegg". Det vil komme en lang rekke av kurs mot ulike målgrupper fremover. Se mer her: https://fidl.no/kurs/forstehjelp 

 


Vedlegg