Til minne om Aage Henriksen

Av Peter Meyer, 23.03.2018

Til minne om Aage Henriksen

Aage Henriksen fra Møre Og Romsdal, mangeårig medlem av Røde Kors og tidligere nestleder i Norsk Førstehjelpsråd, døde brått og uventet natt til onsdag 21.mars.

 

 

Denne meldingen er sendt fra Møre og Romsdal Røde Kors:

"Kjære frivillige og tillitsvalgte i Røde Kors i Møre og Romsdal!

Det er ufattelig trist å måtte informere dere om at Aage Henriksen, en uvurderlig frivillig for Spjelkavik Røde Kors og en like uvurderlig førstehjelpsansvarlig i Møre og Romsdal Røde Kors, døde plutselig, natt til onsdag 21.mars, 59 år gammel. 

Våre tanker går til familien, til barn, samboer og hans mange nære venner, både i og utenfor Røde Kors. 

Aage var Røde Kors. Hans utrettelige arbeid for å spre kunnskap om og bevissthet om viktigheten av å kunne førstehjelp savner sidestykke. Utallige bedrifter, skoler, barnehager og andre virksomheter har fått livsviktig kunnskap gjennom Aages kursvirksomhet og opplysningsarbeid. Han inspirerte både kursdeltakere og sine omgivelser med stor faglig innsikt, engasjement og  sitt smittende humør.  Han var en talsperson og en rollemodell for Røde Kors i aller beste forstand.

Røde Kors har mistet en bauta, en av sine aller beste. Vi har utrolig mye å takke Aage for. 

Det vil også bli lagt ut minneord på Korsveien og Møre og Romsdal Røde Kors vil selvsagt  både sende kondolanser og være representert under begravelsen, som vil foregå onsdag 04. april kl. 10.30 i Borgund kirke."

Aage Henriksen var i en periode nestleder i Norsk Førstehjelpsråd. For Norsk Førstehjelpsråd var Aage en dyktig, interessert og lojal person, og en det var umulig ikke å bli glad i. Våre tanker går til alle de som nå står igjen uten Aage og vi lyser fred over hans minne.