Tysk film om førstehjelp og villighet til å hjelpe i Norge

Av Siw Lilly Osmundsen, 27.05.2016

Tysk film om førstehjelp og villighet til å hjelpe i Norge

Norsk Førstehjelpsråd bidro med kontakter for tysk tv-produksjon. De undersøkte hvorfor vi i Norge skårer såpass bra på villighet til å hjelpe ved akutt sykdom eller skade. Vi ligger også fint på statistikken over at vi faktisk yter førstehjelp til dem som har kommet ut for skade eller akutt sykdom. De tyske produsentene laget program for å undersøke hvordan vi får dette til. Se filmen på youtube.

Leder av faglig råd i Norsk Førstehjelpsråd overlege Asgeir Kvam tok dem med til Kristelig gymnasium og viste hvordan alle norske skoleelever får førstehjelpsundervisning, noe som vil gi de unge en naturlig innstilling til det å yte førstehjelp. Kvam tok dem også med til AMK Oslo, hvor den tyske forskeren fikk omvisning og ble filmet.

Styreleder i Førstehjelpsrådet, Siw Lilly Osmundsen, tok deretter produsenten med for å treffe førstehjelpsinstruktør Guttorm Skovly. Skovly hadde førstehjelpskurs for ungdommene på Utøya også i forkant av terrorangrepet i 2011, mange av de unge var i stand til å hjelpe andre og seg selv med førstehjelp da angrepet skjedde.

Se den tyske filmen HER

Delen om Norge begynner ca. 20 minutter ut i filmen.


Vedlegg