LHL med som medlemsorganisasjon i Norsk Førstehjelpsråd

Av Thomas Berg Green (Daglig leder), 15.03.2021

LHL med som medlemsorganisasjon i Norsk Førstehjelpsråd

Landsforeningen for hjerte og lunge syke (LHL) er nå innlemmet som medlemsorganisasjon i Norsk Førstehjelpsråd. 

Mange av LHLs pasientgrupper er avhengig av rask og livsviktig førstehjelp, innen hjerte, lunge og slag. Samtidig så er det viktig for LHL å bidra til en førstehjelpsberedskap i Norge som raskt kan bistå, hjelpe og redde alle som trenger førstehjelp. 
 
LHL ser det derfor som en stor verdi å være et aktiv medlem av Norsk Førstehjelpsråd (NFR). 
 
- Vårt arbeid med førstehjelp i grunnskolen i regi av den nasjonale førstehjelpsdugnaden og vår egen avdeling LHL Førstehjelp er viktige drivkrefter innenfor førstehjelpsfaget. Vi gleder oss til å delta i NFR og det viktige arbeidet med kunnskap og tilgjengelighet til førstehjelp når sykdom og skader rammer, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL. 
 
Jonas Vikran Hagen, styreleder i Norsk Førstehjelpsråd, er svært glad for at LHL nå blir medlem i NFR. 
 
- LHL er en omfattende og viktig helseorganisasjon, som favner bredt, nasjonalt og ikke minst lokalt gjennom sine 250 lokale avdelinger rundt om i hele Norge. LHL har et stort nettverk og en stor rekkevidde, og har gjennom sine 77 år opparbeidet seg enorm kompetanse innen livredning og behandling. LHL blir derfor et viktig tilskudd til Norsk Førstehjelpsråd og vårt arbeid for å gjøre livreddende førstehjelp enda bedre i Norge, sier Jonas Vikran Hagen.
 
Les mer om LHL på deres nettsider.